Top 5 vreemde dingen in China

vage dingen china
Van de laaste 2 jaar heb ik het meeste in Guangzhou doorgebracht. In die tijd kwam ik geregeld vage dingen tegen en hier heb ik dan ook vaak een stukje over geschreven op de site, maar er zijn er altijd die onbeschreven zijn gebleven. Nu leek me het leuk, zo aan het einde, om nog een top 5 te maken met dingen die eigenaardig zijn en die je anders nooit zou weten over china, maar waar ik nog niet eerder over had geschreven.

Red bull
red bull china
De redbull die ze hier verkopen is niet dezelfde als dat wij kennen. Deze versie is meer als het orginele thaise drankje, namelijk zonder prik en een stuk sterker. Ook zijn de blikjes van staal en daardoor zo goed als ondeukbaar.
Ook de manier dat het hier word neergezet komt meer in de richting van AA, extran of aquarius. Je ziet bijvoorbeeld een reclame van een hardloper die ff een extrakick moet hebben en een blike red boel achterover tikt.

School spullen
School spullen
Alle school spullen die je kan kopen zien er uit als of het van een klein meisje is. Iets met een saaie kaft of een editie voor jongens( met auto’s ofzo) is er gewoon niet. Wat heel erg typisch was dat ze bij mij in de buurt een school spullen zaakje hadden waar ze heel veel verkochten met nijntje erop. Hierdoor heb ik wel een vloot met met pennen, potloden en markers gehad met nijntje erop. Op het bovenste plaatje krijg je ook een goed beeld van hoeveel ik dit jaar heb geschreven aan chinese karakters. In totaal heb ik nu 16 van die schriftjes vol gekad met karakters.
Nog een leuk extratje van de etui met het beest van dit klassieke internet plaatje

Bananen
bananen krom
Het is niet de beste foto, maar bananen zijn niet krom in china!!

brillen
Idols china glasses
Het is hier een groote trend, vooral onder tiener meisjes, om een zwaar montuur bril te dragen zonder glas erin. Ook als je kijkt naar de plaatselijke idols waren er 3 kwartfinalisten met zown soort bril.

Pepsi Winkels
pepsi socks
In China is Pepsi naast cola ook actief in Shoenen, kleding en rockbands. Deze producten kom je zo her en der tegen, maar er zijn ook winkels die enkel pepsi spullen verkopen (exl. de cola dan).
Autobots

Ok dit is eigelijk nummer 6 maar wilde hem toch nog noemen. Zoals er in nederland mensen zijn met een visje op de auto zo heb je hier vraak een Autobot sticker achter op de auto. Dit gaat dan niet alleen om jonge jochies die net hun reibewijs hebben gehaald bij de boter, maar iedereen.

Het is nu nog minder dan 2 weken en ik vertrek richting Nederland de school is nu zo goed als afgelopen en het is nog alleen wachten op de cijfers.

Posted in Study abroad 2009/10, Vage dingen in China and tagged .

3 Comments

 1. Blijven toch rare jongens die Chinezen!

  Dus je bent weer terug op 30 januari, toch nog op tijd voor de verjaardag van je mama 😉

  Hopelijk ben je het nederlands niet verleerd, want hier praten we geen chinees behalve babi pangang en ketjep en sambal bij??

  Zie je heel gauw weer,

  Mazzel

 2. Nou van die banaan vind ik wel erg apart! Grappig dat zoiets ‘normaals’ zo kan verschillen, sta je natuurlijk nooit echt bij stil;) Vond dat ding aan de muur met papier voor je kauwgum geloof ik, ook wel erg apart (al is het natuurlijk wel zeer milieubewust, goed bezig!!)

  Tot snel en geniet nog even van je laatste weekjes!! Weet je al wel of je het gehaald hebt?

  Xxx

 3. Mun moeders verjaardag is op Zondag de 31ste, maar dan ben ik er idd wel weer bij.

  Vorigjaar was het vreemde dat ik zinnne vaak in het engels begon omdat je hier alleen maar in het engels, en een beetje chinees dan, communiceerd. Wel grappig dat al die gerechte tipisch indoneesisch zijn. Als ik terug ben doe ik een keer een kook special om zelf iets simpels chinees te koken nl. jiaozi.

  Ondertussen weet ik tot ik alles gehaald heb het is aleen wachten op het certificaat.

  Groeten en tot volgende week.

  PS een van de volgende dagen nog wel eens een updateje

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>