Kauwgom kleedkamer

Kauwgom kleedkamer
Op mijn school zag ik al langer rare plastic doosjes hangen op verschillende plekken. Er nooit echt bij stil gestaan wat het nu eigeljk was tot er iemand me wijsmaakte dat daar papiertjes inzaten. Deze papiertjes zijn voor als je kauwgom zodat je deze later weggooien. Ik had iets van zal wel, weer iets dat alleen hier in China zou kunnen werken. Nu kwam ik per toeval vandaag de bedenkster van dit project tegen, een lieftallig meisje die bij de naam Regen(Rain) gaat.

Rain vertelde me dat deze bewuste “gum dressingroom” een idee is wat was ontstaan naar aanleiding van een wedstrijd onder alle universiteiten in china word gedaan. De wedstrijd werd in samenwerking met Mars en P&G gedaan en het idee is dat studenten met slimme oplossingen komen om het mileu te sparen. Dit moest dan binnen een budget van 4000 RMB vallen (ongeveer 400 euro).

Het idee was om een simple doosje te hebben met daarin papiertjes voor je kaugom. In Nederland zou dit geen kans van slagen hebben maar hier wordt het volop gebruikt. De enige “gum dressingroom” dit niet veel gebruikt word is degene bij C15 wat gebouw is waar de buitenlandse studenten zitten. Zij dacht dat het lag aan het feit dat de engelse vertaling op het doosje niet erg goed was, maar ik heb het vermoeden dat het ergens anders aan ligt.

Het idee is zelf zo goed dat het al doorgestoomt is naar de nationale halve finale. Dit is vrij bijzonder te noemen aangezie china kwa grote ter vergelijken is als heel europa. Dus dat staat altijd leuk op je CV. Tevens als ons regenmeisje zou winnen betekend dat er op alle universiteiten van China haar Kauwgom kleed kamer. hoe cool is dat.

Ik wens Rain nog veel geluk voor de halve finales en ik zal het aankaarten bij avans als ik terugkom om ook een pilot te starten.

gum dressingroom

gum dressingroom

Posted in SCUT, Study abroad 2009/10, Vage dingen in China and tagged , , , .

3 Comments

  1. Patent heeft mentos al 😉

    Laatst toevallig een doos kauwgom gekocht daar zaten ook papiertjes in :O FTW !!!!

    Ciao

    P

  2. Heb dat idd ook wel eens gezien, zit in die plastic doosjes erbij.

    Dit is alleen is wat er al hangt dus wel iets anders, max jij mag het patent hebben lijkt me in nederland weinig kans van slagen dit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>