Gangding Computer City

gangding guangzhou

Zoals in Nederland heb je tegenwoordig alternate en een paar andere die bekent zijn onder de ICTers voor de supply voor PC spullen en de meeste zoeken tegenwoordig ff internet af . In Guanzhou is het anders de beste plek waar je heengaat voor electronica en computerspullen is gangding 岗顶。

Dit is niet een grote winkel maar is een gebied van meerdere gebouwen met computer en electronica. elk gebouw bestaat uit een paar verdiepingen, wat er meestal meer als 5 zijn, vol met kleine zaakjes met ieder 1 a 2 merken en dan een speciafiek product daarvan. Meestal is de eerste verdieping een plek waar de grote merken een stand hebben met laptops en hoe hoger je kom hoe specifieker.  2de verdieping geluids instalaties en monitoren. Op verdieping 3 zitten de Router en printer handelaren tot en met bovenin waar je bij de afdeling kabels ,faxmachines en schrijfmedia zit. Het is een aparte en facineerde plek vooral door de omvang, de drukte en wat ze allemaal hebben.

Ik kom dan vooral in de gene waar de meeste PC spullen zitten, maar er zijn ook plekken bij waar je alleen MP3 spelers, fotocamera’s en andere kleine electronica hebt. Vreemde bijzaak is dat je hier dan weer geen home entertainment of TV’s hebben, maar dit komt denk ik door het feit dat zaken als Sunning (soort media markt van hier) dat meer hebben.

De reden dat ik er deze keer was omdat ik een nike+ sensor wilde halen. Dit is een sensor die in bepaalde hardloop schoenen van nike kunnen en die dan op je ipod laten zien hoe je hebt gelopen en dit vergelijken met vorige data. Een ipod touch die heb ik en dit weekend kwam ik in de nike factory store een paar nike air max hardloop schoenen tegen die meer dan 60% waren afgeprijst en toen ging het toch kriebelen om dat eens te gaan proberen. We blijvenper slot van rekening een sucker voor electronica, maar hier kom ik later waarschijnlijk nog wele eens op terug. Voor nu nog de foto’s:

Guangzhou gangding
Zover je kan zien horen de gebouwen toe aan gangding computer city. Links is groot en deels ook onderdeel ervan maar daar zitten ook andere zaken ertussen. Aan de achterzeide van deze brug bevind zich nog een grote plaza.

gangding GuangzhouDit is in een soort gelijk gebied in hongkong, causeway computer store. De plek waar ik vorig jaar mijn camera kocht en de eerste foto ooit er mee maakte.

Posted in Gadgets, Study abroad 2009/10, Vage dingen in China and tagged , .

3 Comments

 1. hey chef,

  mooi spul daar hoor,

  hoe zit het eigelijk met de arcadehallen daar in gz,of moeten we daarvoor echt naar japan??

  zelf heb ik trouwens maar een xbox360 aangeschaft,om de koude wintermaanden door te komen.

  hoi

 2. De arcadehall is hier wel te vinden in de griga shop centers die ze hebben. Zal we binnen kort weer eens langs gaan en een paar foto’s maken. Voor het echte werk moet je toch in japan zijn maar hier is het ook vrij goed ( en goedkoop) altijd leuk om een uurtje door te brengen.

  Dat die Xbox er eindelijk staat, we komen hem wel eens testen als we terug in NL zijn >>

 3. Wel gaaf, zon soort mall in Maleisië ook gezien, sim lim square.. Daar toen ook m’n camera gekocht :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>