DVDtje kijken in China

DVD' in China
Een DVDtje kijken gaat hier in China net iets anders. Je loopt de deur uit, en je hoeft nog geen 2 straten te lopen of er staat een handige gozer met een doos vol van de bovenstaande hoesjes. Ze kosten tussen de 4 en 7 RMB per stuk en je hebt de laatste films die in de bios draaien. Enige probleem hiermee is dat je niet weet welke kwaliteit je krijgt.

Daar hebben we dan weer de speciaalzaak voor. Hier zijn de DVD’s wel stukken duurder ( iets van 8 a 9 RMB per stuk) maar dan heb je wel alleen DVD 9 kwaliteit. Vandaag zijn we weer eens bij de betere DVD piraat langs geweest en weer een stapeltje nieuwe films gehaald. Het is een mooi gezicht die zaak waar je vreemd genoeg geen foto’s mag maken. Ze hebben alle series die je maar kan bedenken en er staan 10.000de DVD’s in grote bakken, altijd leuk om een tijdje te bladeren. Het zal ook altijd bij bladeren blijven want geordend kan je het niet noemen. Je kan niet echt komen met een verzoekje want alles staat ingedeeld in de hoofd groepen Serie, DVD buitenland, DVD china en een afdeling bluerays maar dat maakt het wel spannender wat je vind natuurlijk.

De films worden geleverd in een soort plat geslagen DVD doosjes die je uit kan vouwen zodat je er een DVD doosje kan doen. Bijna alle titels hebben Blue ray doosjes en mooie termen als: beyond high defenition of higher than high definition. Zelfs de CD’s geven vaak met grote letter aan dat het blue rays zijn maar dan toch stiekem een DVD zijn (de basterds).

Het aanbod wat je vind is wel verrassent te noemen vorig jaar kwam ik bijvoorbeeld nederlandse b-film ‘een brief voor de koning tegen’ ook film uit het oostblok en de rest van europa zijn redelijk vertegenwoordig net als de amerikaanse indie film. Het is dus vaak kopen op geluk en zien of het wat is.

Hierdoor heb ik nog wel 3 aanraaders te geven:
1. City Rats:  Gaat over hoe verknip mensen zijn in de o zo mooie stad londen
2.The counterfeiters: Een waar gebeurt verhaal over geldvervalsing door joden in opdracht van de duiters.
3.Hard Candy : Een 14 jarig meisje spreek af met een fotograaf in een chatroom, waarna zei met hem mee gaat om hem te proberen onmantelen als pedofiel.

Niet de meest vrolijke films maar wel films die echt een indruk weten te maken. Niet altijd pakt de DVD hunt zo goed uit en heb ondertussen heel wat zeer slechte films gezien, waarvan de meeste in mijn herrinering toch echt chinees waren. Voor de afwisseling heb ik vandaag 3 grindhouse film gekocht daarover net als de chinese films misschien later meer.

DVD' in China

De collectie die hier in huis ligt, het ordenen staat volgende week op het progamma ;). Van de week een goeie opberg map gekocht.

DVD' in China

Ondanks dat het formaat dood is kom je nog veelvuldig covers tegen met HD-DVD. het begint nu minder te worden, vorig jaar was het half om half, maar ze zijn er nog wel.

DVD' in China

Nog een close up van een paar Blueray hoesjes

Tegenwoordig zitten zowat alle films in bluerayhoesjes. Het zijn geen doosjes maar gewoon platte hoesjes

Ondertussen in Nederland
Zo ver ik weet koop bijna niemand zijn DVD’s legaal, ok af en toe eens een afgeprijsde film uit de budget bak maar daar houd het wel mee op. Dit is iets wat de film industrie het zelf na gemaakt heeft natuurlijk. Geef me een reden waarom wij zolang moeten wachten voordat DVD’s uitkomen terwijl je ze al maanden kan downloaden. Ook de prijs voor een nieuw DVDtje is iets voor mij met 20 euro te duur, je kijkt de gemiddelde film toch echt maar een keer. Dan heb je altijd nog de videotheek/DVDtheek waar je kan hopen op een schijfje zonder al te veel krassen zodat je de film nog redelijk kan bekijken. Ondertussen blijft de industrie maar mekkere dat iedereen hier zoveel download.
Voor ons in Nederland worden nu de eerste stappen gezet met het huren van DVD’s online via bijvoorbeeld je Playstation of xbox , Ook word het mogelijk via de kabel maatschappijen films te kijken. Hier zitten nu nog wat haken en ogen aan maar over een paar jaar kijken de gewone man zoals jij en ik voor een paar euro’s video via dit soort diensten. Dan zou het downloaden wel iets afnemen maar dat duurt nog wel een paar jaartjes 😉

Posted in Films, Study abroad 2009/10, Uncategorized, Vage dingen in China and tagged , .

3 Comments

  1. Haha gaaf! Leuk om te horen dit. Jammer dat je geen foto’s mocht maken.
    Hard Candy heb ik ook gezien en die is inderdaad best wel bruut :)

  2. Hoeveel is 8 rmb ongeveer? Volgens Google is het 80 eurocent maar dat lijkt me wel heel weinig..

  3. Idd je betaalt ongeveer 80 cent voor een DVD’tje en dan heb je wel de garantie dat het een DVD-R is en geen divx/cam TS rommel.

    De verassings releases die ik hier bij mun appartement beneden kan komen zijn zo ongeveer 4o cent alleen zijn dat nog weleens cams of in het russisch nagesincroniseerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>