Kijken naar plaatjes van kachels

Kachel
Uit onderzoek was gebleken dat praatjes over het weer gewenst waren. Dus onder het noemer ‘uroept wij draaien’ hier de 2de post over het weer. En er was ook nogeen aan leiding genoeg voor, want grapte ik de vorige keer nog over dat het koud was dat is het nu dan ook geworden. Dan zie je maar weer dat god dan meteen straft want het is hier nu HEEL HEEL KOUD. Hoe koud klik dan verder.

Het nadeel is dat er hier in huis geen verwarming is. Je woont perslot van rekening zogoed als in de tropen dus daar lijkt geen reden voor. Is het alleen niet dat het kwik op het moment net een goeie 12 graden overdag aantikt. Dat met een nogal frisse, maar vooral harde wind van land inwaards. Waar ze op het moment in grote paniek aan het raken zijn ommdat het er de laaste 2 milenium niet zo koud is geweest.

Dat ik thuis geen verwarming is valt mimi voor te bedanken. die verhuisde naar Guangzhou met het idee dat je die opzich niet nodig zou hebben het tegendeel is nu alleen weer bewezen. Maar die fout zou iedereen gemaakt kunnen hebben. Nu komt het dat ze op de universiteit hier ook geen verwarming hebben. Ze hebben wel de knopjes maar een werking zet dat niet teweeg jammergenoeg. En opzich zo koud is het niet, het is alleen naar te noemen dat het overal koud is waar ik kom. Je kan niet ergens lekker opwarmen bij de kachel de enige die ik heb is die in mun nieuwe wallpaper(zie header) maar de vonken vliegen nog neit echt van het beeld scherm.

Al deze ‘sneeuw’ pret heeft een leuk bijval en dat zijn de indo’s die bij mij in de klas zitten. Die zijn namelijk gewend dat het elke dag minimaal 25 graden is en dan pak je wel ff je jas mee voordat je van huis weg gaat. Deze groep (iets van 15/16 in mijn klas) weet niet wat ze overkomt en zijn naast hun studie een gehele emotie rijker “koud zijn”.

Zo is er gister 2 meisje bij die zich wel dik aankleden maar nogsteeds op haar crocs exl. sokken lopen. Vandaag was het er nog maar 1 en morgen denk ik toch echt dat die ook gevloerd gaat onder de koud.

Ps. Kan iemand een blik ertesoep opsturen en/of warme chodcolade melk.

Posted in het Weer, Les, Study abroad 2009/10, Vage dingen in China.

3 Comments

 1. Jo laagie, dus toch niet alles is beter in loempia land hehe, als je me he adres ff geeft stuur ik een bakkie erwtensoep en een pak chocomel op haha
  hoe is het verder daaro..?

  Groet Mathijs

 2. HAHAHA!
  wat nou ‘global warming’ de volgende 11stedentocht gaat langs Guangzhou

  hopelijk geeft je laptop nog wat warmte als je hem op schoot zet

  zullen we doen dat blik erwtensoep! samen met de ijsmuts met daarop KOUD HÉ!

  kus je zus

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>