KaaaAAaasss

Kaas in China
Naar de supermarkt in China is altijd een hele beleving. Zo verkopen ze nog levende vissen en andere water dieren, hebben ze een afdeling voor ketjap en dat alles gaat samen met ongeweer 4 verkopers per vierkante meter. Gezelligheid dus. Nu waren we gister in een andere supermarkt als normaal die onder een groot winkelcentrum zat. Deze is kwa grote vergelijkbaar met de makro te vianen en het was er zo druk als de ikea op 2de paasdag. Nu liep ik langs het koel vak en zeg ik tot mijn verbazing Kaas en niet die nep kaas die ze normaal hier in de supermarkt hebben maar gewoon hollandse kaas.

Vraag niet naar de kosten maar wij zijn nu in het bezit van een prachtig stukje jong belegen kaas gouda kaas van frico uit Holland. Wat ik eigenaardig vind is dat gouda kaas niet perse uit gouda hoef te komen, dat doen ze toch ook niet met parma ham en wat te denken van een stukje oud amsterdam. Ik dwaal af.

Want het dilemma is er is hier geen kaasschaaf te bekennen…

Posted in Eten & drinken, Study abroad 2009/10 and tagged .

4 Comments

  1. Geen Kaasschaaf??!! Ze hebben wel een ruimtevaartprogramma in China, maar geen kaasschaaf???

    Wat een rare jongens die chinezen 😀

  2. De Chinezen zijn er nogsteeds van overtuigd dat de maan van kaas is. Totdat ze die grote bol te pakken hebben zal al de onwikkeling gaan naar het ruimte progamma om te komen bij 大天力大么 dit spreek je uit als ”da tian lidamme“ dit komt vertaald neer op die grote leerdammer in de lucht.

    Over de stap naar tosti’s lijkt nog boekdelen verweg. Heinz heb je overal waar klasse 3* van ontwikkeling is. Vreemde van heinz is dat er hier vaak op de flesjes staat dat het een BV (besloten vennootschap) is maar als je op de heinz website kijkt kom je daar niks van tegen. Ook heb je hier een andere Heinz die maken baby voeding zal zun broer wel zijn.

  3. Dat is wel een verademing om weer zo’n lekker stukje kaas te proeven zeker! Maakt de overgang tussen China en Nederland straks ook weer een stukje kleiner;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>