Chinese geneeskunde

medicijnen in china
Een goeie twee maanden terug had ik enorme last van mijn vingers. Dit hield al een tijdje aan en ik zat de hele dag met mun vingers te kraken. tijd om maar eens een docter op te zoeken. Na een gesprekje te hebben gehad kreeg de keus of ik een ingredienten lijst wilde of dat ik het in poeders en pillen mee wilde nemen. Wij zijn toen maar voor de pillen gegaan want het leek me beter om geen idee te hebben wat er in zit, zolang het maar werkt. Als recept mee kreeg ik dat ik 3 maal daags 4 pillen moest slikken en elke avond mijn handen in warm water moest doen samen met zakjes met poedertjes.

Allemaal heel fancy met die poedertjes het enige nadeel was dat je handen de kleur van het water aan beginnen. Voor die pillen had ik alleen het idee waarom je toch altijd zoveel pillen moest slikken, zo had ik voor voedsel vergiftiging vorig jaar een goeie 7/8 pillen die ik in moest nemen en voor buikgriep geven ze je ook gelijk een hand vol.

Toen ik deze allemaal op had en nogsteeds wat problemen had heb ik nog twee maal een herhaal recept gehaald bij de plaatselijke apportheeker. Die had alleen een zwaardere versie van de pillen wat te herkennen was aan het feit dat hij ook 4x zo groot was. Dit was volgens mimi van een hele bekende en traditioneel pillen bedrijf uit peking. Je kreeg je pillentje ook in een vrij bijzondere verpakking, die je het best kan bescrijven als een kindersurpise ei met was aan de buitenkant.

Posted in Study abroad 2009/10, Vage dingen in China.

3 Comments

  1. en dat krijg je weggeslikt zonder erin te stikken 😕

    naja als het maar helpt zullen we maar zeggen
    (al zou ik eerder vertrouwen op fysio oid)

    en accupunctuur doen ze daar niets mee?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>