Henanse Vissenkoppen

vissenkoppen
Een van de dingen waar altijd veel over te melden valt is de Chinese keuken. Dit is hier namelijk geheel iets anders dan dat wij kennen van de Chinees om de hoek, daarom is het wellicht interessant om hier zo afentoe iets over te schrijven. Het eten wat ze hier hebben is echt heel divers en vooral heel anders als bij ons. Ondertussen weet ik ook een beetje wat het betekend als je naar een sichuan of cantonees restaurant gaan. Daarnaast zijn er ook zat dingen hierover te vinden die het uitlichten waard zijn.

Het idea kwam doordat we aan het eten waren in een Henan restaurant. Mimi wilde perse Vissenkoppen eten omdat dat de specialitiet was van dit restaurant. Na even zuren me toch over weten te halen. Het geracht bestaat uit 2 hele grote vissenkoppen bedekt in groene of rode pepers. Dat klinkt alsof het heel heet moet zijn maar dat is iets waar ik ondertussen niet meer heel veel last meer van hebt. Na het eten moest ik eerlijk toegeven dat het niet onaardig spaakte to zelfs goed te noemen. Het enige wat lastig is dat je niet echt weet waar je moet beginnen emt eten van zoiets .

Er zijn nog veel meer van dit soort dingen waarvan ik ook nog wel foto’s van heb enof ga maken. voor deze keer zijn de foto’s niet heel erg goed vawege het feit dat we het eten bijna ophadden voordat we op het idee kwamen om er foto’s van te maken.

Posted in Culinair, Eten & drinken, Study abroad 2009/10.

2 Comments

  1. dat is altijd een lastig punt, Ik weet dat ik vrij veel dingen fout type en probeer het er ook zo veel mogelijk uit te filteren. maar er zijn 2 puntjes die me tegen werken.

    1. Ik ben ze dislexies als een malle.
    2. Ik heb op het geen nederlandse spelling controle in mijn word hier vanwege het feit dat mijn PC+word beide in het engels zijn.

    Maar het idd een hinderlijk iets waar ik toch eens voor een oplossing moet gaan zoeken. Als het gevonden is zal ik het laten weten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>