Google vs Bing Maps

Google vs bing maps
Sinds de lancering van Bing heb je ook bing maps. Dit is microsofts antwoord geweest op Google maps. Nu heb je als je deze 2 kaarten van guanghzou vergelijkt zie je hoe de stad zich ontwikkeld heeft in een zeer korte tijd. Het bijzondere is namelijk dat ze niet de zelfde luchtfoto’s gebruiken tussen beide kaarten, maar er zit ongeveer een jaar of 3/4 verschil tussen ze met die van Microsoft als oudste. Zo zie je hier boven in de header een foto van Zhe jiang new town van beide kaarten. Deze locatie is nu bijna compleet af maar op die van bing waren er nog alleen grasvelden.


TV towerDit is de Tv toren waar ik eerder al een keer foto’s van plaatste. Op de bing foto is niks van de toren en van de gehele woonwijk ernaast staan er pas 3 van de flatgebouwen. ik ben nooit echt in die buurt geweest maar het zijn flinke gebouwen van zeker over 30 verdiepingen.

Tianhe


Dit is de oude area waar ik woonde. De Citic is op alle plaatjes af maar de westin is nog helemaal niks van te zien en ook dat gebouw wat nooit af is gekomen waren ze op de bing foto zo te zien nogsteeds met volle moet aan bezig. Mijn oude verblijfplaats en de ikea zijn op beide foto’s ook af maar dat is wel een van de weinige dingen van dat plaatje.

University City


Het hele universiteiten terein waar ik zit is nieuw. Het is iets wat er in de tijd van Bing nog niet was toen was het nog gewoon een eiland wat weinig met guangzhou te maken had.

Mun huis


Op de Google kaart heb ik aangegeven waar mijn huis precies staat. Dat was in de tijd van Bing nog een mooi parkje die zijn nu voor goedd verdwenen. Net als recentelijk zijn de parken aan de rechterkant op de foto ook omringt met muren om voor weer een nieuwe bouwput. Je zal hier maar vanaf de tijd van de bingmap wonen. Dan heb je echt ieder stukje groen in je omgeving zien verdwijnen.

Ik zeg neem zelf ook eens een kijkje over de stad in Google en bing maps.

Posted in Hoge gebouwen, Study abroad 2009/10.

2 Comments

 1. Yoo Willy,

  Vet om die verschillen zo te zien; ‘t blijft hard gaan daar in GZ. Ken die luchtfoto van je vorige crib ook nog goed trouwens, met dat parkje erbij etc. Maarja, ook niet gek na een week naar buiten gekeken te hebben :’).

  Verder vroeg ik me af hoe het met je Chinees gaat? Destijds vroeg ik me af of dat wel te doen was omdat ze in GZ geen mandarijn spreken en toen vertelde je me dat dat geen belemmering was. K’ga over zo’n 3 maanden naar Chongqing, daar spreken ze ook geen mandarijn dus ben benieuwd of ik er nog wat van op ga steken dan..

  Weet je verder nog wat over de duration van je stay daar? Ben je ‘t alweer zat aan ‘t worden of kan ik je daar of in HK nog is komen opzoeken?

  yooooo

 2. Is dat al in 3 maanden.. Dan zit ik hier zeker weten nog. Mijn periode eindigd namelijk ergens halverwege januarie en dan moet ik maar zien wat ik doe.

  Ik denk dat een beetje voor heel china geld dat overal gewoon mandarijn word gesproken. Dat hebben die rooie rakkers er in 40 jaar wel goed in weten te stampen.

  Ik vermaak me deze keer prima, alleen voor het stappen moet je hier niet echt zijn maar dat wist ik al.

  We moeten nogsteeds een keer skypen, maar dat komt wel :’)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>