Decibel Outdoor 2009

Decibel outdoor 2009
Vorig jaar kon ik nog net het festival meepikken voordat ik vertrok richting China. Dit jaar ging het helaas niet maar kreeg ik de cd nog wel te pakken via de goeie vrienden van mininova. Vorig jaar heb ik veel naar de compilatie van Decibel 2008 geluisterd om toch nog zo afentoe een shotje hardstyle binnen te krijgen. Waarmee het toen uitgroede tot een van de betere CD’s die ik de laaste tijd geluisterd heb. Omdat ik deze blog heb om alles te melden wat me bezig houd heb ik daarom een kort reviewtje geschreven van De decibel compilatie van 2009.

Je krijgt net zoals vorig jaar 3 CD’s. Dit jaar zijn dat wederom een Hardstyle en Hardcore CD met dit jaar als ‘toevoeging’ een CD met het genre ‘early hardstyle’ in plaats van een Schranz CD ( wat overgens ook een matig uitgevoerd plaatje was van Dhr. Sven).

De hardstyle
De eerste CD en gelijk weer de Topper van deze compilatie is de Hardstyle. Dit is toch de Stijl waar het allemaal mee begon voor ons en ik zou dit ‘ mits goed uitgevoerd’ altijd wel blijven warderen. De CD begint gelijk goed met vanaf nummer 2 gelijk een lekker fris geluid door je speakers heen te pompen. Het anthem hebben ze deze keer meer in het midden van de Cd gezet wat het meer bij het geheel doet klinken in plaats van als ‘moetje’ aan het einde doen. Het idee van een anthem blijft vreemd maar begin er nu wel aan te wennen. Er zitten een paar iets mindere tracks tussen maar als je de Cd aan een stuk door luister valt dat niet heel erg op. verder is het noemen nog wel waard dat de einige echte DJ tony (tegenwoordig Dozer) van de Rodenburg ook nog zun opwachting maakt op deze CD met zun laaste nummertje ‘syren’.

De Hardcore
Hardcore blijft nog steeds niet mijn ding en er is maar een klein gedeelde wat ik echt van de hardcore kan warderen. Ik heb de Cd een paar keer overgeluisterd en hij gaat nu toch echt verdwijnen van mijn MP3 speler en komt waarschijnlijk ook niet meer terug. Het vreemde van de Hardcore CD’s die ik heb geluisterd is dat altijd de eerste 5/6 nummers altijd als pure poep klinken. Bij deze CD is dat werderom geen uitzondering. Vanaf Tommynocker – Criminal (nummer 7) begint voor mij gevoel pas het echte werk waarvan Abduction, One en So many sacrifices echt blijven hangen als goed. Na laast genoemde nummer(14) kwam het op mij over als net iets te snel of gewoon kudt. Na…ok die mini mix is in het begin wel dope gedaan met gauwe ouwe in een harder jasje. ( ja ollie deze moet eigelijk gouden oude zijn:P)

De Early Hardstyle
Na vorig jaar een teleurstellende schranz CD te hebben gehad dachten ze het maar over een andere boeg te gooien daar bij B2S. Ik kom de laaste tijd niet zo gek veel bij de ‘hardere’ feesten maar van de stijl early hardstyle had ik zelf nog nooit gehoord. Stiekem verhuigde ik me een beetje op een weer horen met ‘de klassiekers’ zoals operation blade of Cocaine motherf*cker. Dit zat er alleen niet in. Wat we daarvoor in de plaats kregen was een paar jammerlijk gebeuren die rechtstreeks de kliko in kan. Kan iemand uitleggen wat het idee hierachter is?

Conclusie
De hardstyle CD is voor iedereen die hardstyle een warm hart toe draagt een goede. Ook als je niet erg thuis ben in deze scene maar wel van andere elektronische muziek houd het proberen waard. Hardstyle is over het algemeen vrij toegankelijk vergeleken met de andere hardere stijlen die er zijn en dat is de laaste paar jaar alleen amar meer geworden. dus misschien nu het proberen waard.
Over de hardcore kan ik kort zijn. Er zijn een paar aardige nummers maar de CD komt te laat op gang en dood dan ook weer uit na een goeie 6/7 nummers. En over de Early Hardstyle ga ik verder geen woorden meer aan vuil maken.

Posted in Hardstyle, Music, Study abroad 2009/10.

6 Comments

 1. He lou jij hier,

  maar idd tijd over, Helaas komt het er om het moment weinig van. Echt te druk met school zal er eens over schrijven van het weekend dus weer eens een update. Dat werd wel weer eens tijd.

  tot van het weekend

 2. O en olie,

  je woont nu echt te lang in onze gemeente alles afkraken en bashen waar je geen verstand van hebt of alleen om dat het je niet zint.

  Ik ben trots

 3. Zoals ik al zij er is even vertraging maar van het weekend echt een nieuwe update. 😛

  Hoe het zit met me verder verblijf is nog een niet zeker en mij kennende komt het definitive antwoord rond eind januarie naar buiten.

  Ik ga eens foto’s bij elkaar zoeken voor een nieuwe post.

  br.

  De webmaster

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>