Metro waarschuwingen

no balloons

Nu we het de laaste keer al over het bus vervoer hadden gehad wil ik nu nog wat kwijt over een eigennaardigheid van de metro en dan vooral wat er verboden is. Het is namelijk in de metro niet toegestaan te eten of te drinken, er mag niet in het metrostation gerookt of dieren mee naarbinnen genomen worden, er mag niet geklommen/gespeeld of gerent worden in de metro, er mogen geen vuurwapens of explosieven mee naarbinnen genomen worden. Tot hier volg ik ze nog maar dan is er tevens speciale aandacht voor het feit dat er geen ballonnen in het metro mogen worden meegenomen…..

Nu is de vraag die meteen bij mij opkomt van hoezo ballonnen en waarom hier zoveel aandacht aan besteden. Ik overdrijf niet door te zeggen dat als ik met de metro ga ik wel 1 a 2 meldingen zie van tot het ter strengste verboden is een balon mee te nemen. Dit is dan niet als klein dingentje wat ik toevallig telkens zie maar het gaat hier om gehele A0 grote reclame borden op het station of in de advertentie ruitmte in de trein die enkel je erop weist dat je geen ballon mee moet nemen.

Ik begrijp ook dat er best een risico in kan zitten om met een ballon over het station te lopen. Want je weet nooit wat er allemaal mis kan gaan :’). Maar is dit echt belangrijker dan mensen er op wijzen dat ze op hun spullen moeten letten of geen huisdieren mee de metro in moeten nemen enz.? Het vreemde aan dit alles is dat ik in die 7/8 maanden dat ik in guangzhou ben nog geen enkele ballon kunnen ontdekken.

Posted in Guangzhou, Study abroad 2009/10, Vage dingen in China, Vervoer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>