Hoge gebouwen in Guangzhou

TV toren Guangzhou
In China bouwen ze veel en hoog in de top 10 hoogste gebouwen van de wereld zijn er 4 in China en China in de top 200 het meeste aanwezig. Zo is het ook niet anders in Guangzhou. Op het moment word er hier de laatste hand gelegd aan twee zeer bijzondere gebouwen. Namelijk de Guangzhou TV & Sightseeing Tower en de West tower. Ik had hier vorig jaar al foto’s van gemaakt maar nooit geplaatst.

Zoals jullie al weten woonde ik eerst naast het CITC plaza deze is 80 verdiepingen hoog en was al heel imposant. De bovengenoemde zijn nog eens de overtreffende trap daarvan. Ter verduidelijking: op de foto hierboven zie je de TV toren met daarnaast een aantal gebouwen die zeker 25 a 30 verdiepingen hoog zijn. Deze toren is 611 Meter hoog en dat maakt het danĀ  ook de hoogste toren ter wereld.

Ter vergelijking kijken we naar de TV toren in Ijselstein ookwel bekent als de gerbrandy toren in ijsselstein is 366.8 meter hoog. Deze komt niet in de lijst voor omdat de TV mast niet aan alle eisen van om een “toren” te zijn. Anders zou deze op een goeie 15 plaats komen net voor de hoogste toren van Amerika. En dat bovenverwachting voor een land met alleen maar laagbouw. Had nooit geweten dat de TV mast zo hoog was in vergelijking met de rest van de wereld. Toch netjes ijselstein op de 15de plaats in de wereld.

De foto’s die je nu ziet zijn genomen eind 2008. Ik zal een andere keer foto’s plaatsen van hoe het er nu voorstaat.

Posted in Guangzhou, Hoge gebouwen, Study abroad 2009/10 and tagged , , , .

One Comment

  1. Mooie plaatjes van die hoge torens. Kunnen ze bij ons nog wat van leren. De Maastoren is nu op hoogte, 165m. is natuurlijk een lachertje vergeleken met China.

    Groeten Pa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>