Eerst dag van school; The prequal

Nauw, de scholen zijn weer begonnen. Het was de laaste week een beetje een rommeltje om alles rond te krijgen met de school. Ik dacht dat alles wel zo goed als klaar was en ik alleen mun gezicht even moest laten zien mijn rooster pakken en dan die week erna beginnen.Maar, ja het grote maar kan weer beginnen, want het zal ook eens allemaal in een keer soepel gaan het blijven per slot van rekening amtenaren en dan ook nog eens Chinesen, das vragen om problemen.

Ik dacht er eerst aan om een soort dagboek bij te gaan houden van de ontwikkelingen maar het leek me beter om af te wachten hoe het uitspeelde voordat ik er ietws over schijf. Het zit namelijk zo, Ik kom aan op de school vorige week blijkt dat de klas waar ik me voor ingeschreven heb niet ‘helemaal’ bestaat zoals ze hem eerder aan me hadden uitgelegd. zo zijn vakken als E-bussiness nog in ontwikkeling en is er van een lessenplan met 2 keer chinees in de week al helemaal niks gehoord.

Dit maakt opzich niet uit het enige naadeel is dat ik elke ochtend chinees moet gaan volgen met degene die het normale traject van enkel chinees volgen. Dit kan nogal zwaar worden maar de ze beloofde me plechtig dat hier altijd wel uit kwamen dat ik zoniet alleen Chinees spreken zou kunnen gaan volgen. Er was dan nog wel een dingentje ze hebben hier 3 soorten chinese les: Chinees A, B en C. Omdat ze met A beginnen met de aap noot mies in chinees word ik ingedeeld in de B groep en als dit toch te wwaar blijkt kan ik altijd nog A gaan volgen.

Uit eindelijk uit mijn lessenpakket dus gekomen maar dit heeft wat tijd gekost. Op dit zelfde moment liep ook de zaak dat ik moest betalen voor me lessen. Eerst bij de ourdelijke eenheid geinformeerd of die het bedrag in RMB(muntjes van hier) konden overmaken, Dit kon niet. dus ik nagevraagt of ik niet meer creditcard kon betalen of in Euro’s, dit kon dus ook niet. Geen man overboord ik laat mimi het geld overmaken van haar naar de school zijn rekenen, Dit kan dus ook niet vanwege het feit dat de school een ander soort bank gebruikt als mimi(denk aan het chipknip/Chipper verhaal of iets in die trend). Ok optie vier dan maar navragen zou ik jullie gewoon contant kunnen betalen, ja hor kom maar langs dan regelen we het wel. Dus ik naar school met een stapel geld waarmee je de kagel zeker een uur kan laten branden, grootste biljet is hier 10 euro dus dat gaat snel) kan dit ook niet maar moet ik naar de een van bij hun groep aangesloten banken. blablabla buracratie

Maar tis nu allemaal goed en rond en dan gaan we morgen toch echt beginnen met de eerste lessen. daarover dus morgen meer.

Posted in Study abroad 2009/10, Uncategorized.

2 Comments

  1. hiep hoi
    lang leve school! :rolleyes:

    wat een gedoe zeg! en hoe zit het nu? ingedeeld bij alleen chineesspreken B en verder nog maar afwachten wat voor lessen ze ooit gaan geven?
    want er is een verschil tussen niet ‘helemaal’ en helemaal niet 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>