Melk en Vliegende koeien

In de catogerie vage dingen in China deze keer melk. De vorige keer dat ik in China was waren er problemen met de melk. Er was toen iets (metadine volgens mij maar schiet me hier niet op af) in de voedselketen gekomen wat er niet thuishoorde. Hierdoor zijn toen een aantal kinder erg ziek geworden en dacht ik zelfs een aantal overleden.


Gevolg was dat heel China in paniek was en er een rassia ontstond tegen alles wat melk bevatte. Bij de starbucks kreeg je voortaan soja melk i.p.v gewone, alle melk was verdwenen. Later toen deze crisis weer een beetje afkoelde kwamen er wel eens pakken in de supermarkt voor maar deze waren allemaal op de dag zelf of al meer dan een dag overdatum.

Nu blijkt dat ze in china voor alleproducten niet een houdbaarheids batum hebben maar een productie datum. In dit systeem dus geen zeurende mensen meer van dat het overdatum is. Pas als de pakken zelf bepalen dat ze niet meer goed zijn door middel van ontsnappings pogingen uit de ijstkast is het tijd om zeweg te gooien.

Als laaste nog een overview met de desbetreffende pakken. Verkocht onder de noemer van bloemvers en als logo een vliegende koe is de rechter toch zwaar mijn favoriet. Dit met bijpassende uitleg wat het product is, credits voor de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn. Verder smaken beiden producten verdacht veel naar melk dus namaak lijkt hier niet aan de orde maar dit terzijde.

Posted in Chinese Trip 2009, Vage dingen in China.

4 Comments

  1. ook weer een kwaliteits stukje nederlands broerlief 😉

    maar zeker een vaag idee om melk over de datum heen in de winkel te zien staan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>