Huanglong


Het lijkt allemaal weer voldoende te werken. omdat ik de laaste tijd wel al een aantal posts had geschreven en de foto’s ervan uitgezocht probeer ik iets nieuws. Ik heb de timer ingesteld voor 3 post zoiezo dus de komende dagen gegarandeerd elke dag een update. We starte met huanglong morgen een topic over melk en daarna het laaste gedeelte van de trip Juizaiguo.

Het heeft even geduurd maar ik kon er niet uitkomen met de foto’s die we gemaakt hadden dus bleef maar schuiven. Uiteindelijk besloten om het dan maar in de 2 dagen en plekken te verdelen zo kan ik 2 dagen posten en 2 keer iets bijzonders laten zien. Dus nu eerst huang Long

Huanglong is een bijzondere plek dat vlakbij Jiouzaigou ligt. Deze 2 plekken zijn wereld beroms in China en echt iedere chinees is gelijk jaloers als je verteld dat je hier geweest ben. Enja, ik moet toegeven het is een bijzonder stukje natuur.

Het begint al met de reis ernaartoe je moet het vliegtuig nemen vanaf Chengdu naar het vliegveld van jiuozaiguo. Jiuozaiguo is nogal een onherbergzaam gebied en tot 2003 kon je er alleen met een bus komen die er een dag over reed nu doe je dat zelfde stukje met het vliegtuig in 20 minuten. Dit vliegveld is het een van de hoogste vliegvelden van de wereld op een goeie 3500 meter. In de aanvliegroute vlieg je dan ook echt tussen de bergen door als je aan het dalen ben.

Bij het landen maakte we een pijnlijke ontdekking dat het hier nogal koud was (iets van 15 graden) toen we vertrokken uit Chengdu was het nog een graad of 40 en waren de locale chineze zelf bevangen door de hitte. Ondanks alle waarschuwingen dat het daarnogal koud was toch gewoon in je korte broek in het vliegtuig stappen, want het zal toch wel mee vallen. Een maal van het vliegveld af stond er een prive bus te wachten want we waren blijkbaar de enige die deze reis hadden geboekt en op naar huanglong.

De naam Huang Long betekend Gele draak zoals je al snel op de kiekjes heb gezien is Huanglong iets met veel water in verschillende kleurtjes maar vooral een hoop geel. Het is door de eeuwen heen veranderd in een soort trappen stelcel met allemaal gele baden met cristal blauw water. Echt heel bijzonder om zelf eens te zien. Maar kijk hieronder maar een door de plaatjes en je snapt het wel.

Posted in Chinese Trip 2009, Uncategorized.

3 Comments

  1. hee willy! Ik zit met plezier je verhaaltjes te lezen en de foto’s zijn echt super mooi! Ga zo door 😉

  2. Ook weer een schitterend gezicht, met al die waterpannen.

    En vooral de zuurstof for free was een goede deal natuurlijk 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>