Chinese geneeskunde

Het is even een paar dagen niet van gekomen om een update te maken. het laaste gedeelte van de trip in juizaiguo stond zeer hoog op de kodak graadmeter, dus zijn er in 2 dagen tijd meer dan 300 foto’s gemaakt. om hier een selectie van te maken en uploaden gaat nogal wat duscussie en tijd in zitten. Iets waar het op het moment toch echt te warm voor is. Vandaar eerst een andere update nog uit Chengdu.

Het is hier normaal om eens in de zoveel tijd naar een (voet)massage saloon te gaan. Dit kost een goeie 10 euro en je bent een uurtje van de straat en je kan even ‘relaxen’. Het beste advies hiervoor is ga naar de goedkoopste die je kan vinden want als je naar de professionele gaat je bij pure martel praktijken gerunned chinese meisjes met hele kleine puntige vingertjes.

Nu waren wij in chengdu in zown plaatselijk middeleeuws centrum van genot en hier kreeg ik de vraag of ik intresse had in een baguan behandeling. Zelf ook geen idee wat het inhield maar Baguan is een traditioneel chinese techniek waar glazen potjes die vacium gezogen op je rug komen. De lucht word uit deze portjes gehaad doormiddel van vuur, maar dit is niet heet ofzo. Je zorg licht meer bij het vacium gedeelte, dat trekt namelijk nogal. Info waarvoor eht nu eigelijk goed is is lastig te vinden maar ze zijn er van overtuigd dat het werkt.

Na hevig overleg met mijn plaatselijk china expert hebben ik gekozen het te proberen niet alleen omdat het goed voor je zal zijn maar natuurlijk in de eerste plaats dat het leuk matriaal en een goed webitem op zou leveren natuurlijk. Op de foto’s zie je de behandeling en het resultaat.

Posted in Chinese Trip 2009, Vage dingen in China.

4 Comments

  1. hey chef,

    weer is wat anders als naar de dokter hier hehe,

    soort van dalmatier effect die potjes .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>