Browsers en Panda’s

Na yunnan zijn we gevlogen naar Chengdu in de provincie Sichuan. Sichuan is de provincie van de panda’s en overal kom je ook dingen tegen die daar naar verwijzen want daar zijn ze nogal trots op. Zo staan er er panda plaatjes op taxi’s, handdoeken, gebouwen zijn er standbeelden en overal knuffels te koop van Panda’s. Dus een bezoekje aan deze stad is niet compleet zonder bezoek aan de panda’s natuurlijk.

De dag dat we naar de panda’s gingen was het een goeie 35 graden en zo klam en vochtig dat je geen water hoefde te drinken. Dit weer schijnt ook niet echt bevordelijk te zijn voor de panda’s. Die schijnen normaal namelijk hoog in de bergen te leven waar het niet zo warm is. Dus zaten ze allemaal binnen in kooitjes in plaats van buiten. Een leuk bijval was dat ze net babies hadden van een goeie 3/4 dagen oud.
Een ander leuk ding was dat ze ook ‘red panda’s’ hadden bij de naam begon ik al te twijfelen maar bij het bord ervan wist ik het zeker. De eigelijke naam is ook wel ‘firefox’ zoals de browser, maar je kan moeilijk een vos in een panda reservaat zetten. Maar verder waren er vooral panda’s, waarvan veel ook weer overdreven want je kon er een stuk of 15 zien. Maarja een panda is ook maar een panda en ze lijken allemaal redelijk veel op elkaar. dus dat maakt niet uit.

Posted in Chinese Trip 2009, Uncategorized.

4 Comments

 1. hey chef,

  mooie foto,s

  kan je niet een paar van die mooie koi meenemen voor in mn vijver.

  ik zit hier ook de hele dag naar firefox te kijken, alleen jammer dat het een browser is.

  veel plezier nog.
  mzzl oof

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>