Terug naar Lijiang

Maar dan naar shushe en voor wat langer. De eerste keer hier in Lijiang was het meer om te kijken waar we verder heen gingen. Toen zaten we ook in old town wat opzich een verschikkelijk drukke plek is en enorm op het massa toerisme van de chinesen die voor een weekje er tussen uit gaan.

Nu zaten we gelukkig in Shushe een kleinere en vooral kalmer stukje van Lijiang. Hiervandaan hebben we 2 tripjes gedaan. De eerste naar Tiger Leaping Grorge en de ander op de fiets naar een plaatselijk dorpje weg van het massale chinese gebeuren.

Voor de tiger leaping gorge hadden we een privee auto geregeld voor 20 euro de hele dag. Het leek opzich dus geen verkeerde deal was het niet dat deze auto verig had van een flintsone auto (zonder zelf te hoeven lopen dan als voordeel) wat het niet de meest lekkere rit door de bergen van 3 uur heen en ook weer terug maakte.
Maar eenmaal aangekomen en een flink stuk tussen de hoge bergen te hebben gelopen kwamen we aan bij het punt dat de rivier nog maar een goeie 10 meter breed ineens word. Dit samen met het hoogte verschil zorgde voor nogal wat watergeweld. Zeer bijzonder om te zien.
Hierna gingen we op de weg terug nog naar een plaatselijk meer,???. Dit meer bleek er pas sinds ’96 te liggen omdat er toen een dam was gebouwd. Dit zorgde ervoor dat er miloenen volgens dit zagen als een mooie plek om te overwinteren. Wat de chinezen weer als mooie kans zagen om te eten wat resulteerde in dat nu die vogelsoort met uitsterven bedrijgt word omdat er nu nog maar een paar 1000 elk jaar komen. Atijd leuk dat natuur beleid en beheer in china.

De andere dag zijn we weze fietsen naar een echt oud stadje. Hier aangekomen zag er allemaal zeer autentiek uit met een plaatselijke bevolking die helemaal gek geflietst was bij toeristen en daar niet meer zo op gesteld waren.
Het tipische aan deze plek was dat elke buitenlander die er liep weer een nederlander leek te zijn. Ies wat de hele trip door yunnan al tegen het bizarre aan zit. Ik schat dat rond de 70 tot 80% van alle buitenlanders die ik heb gezien wel nederlander was. Het blijf me altijd verbazen van hoe ver ik ook van de normale werled afgaat er blijven nederlanders opduiken.

Posted in Chinese Trip 2009, Uncategorized.

4 Comments

 1. Hoi zoon,

  Ziet er leuk uit daar ! (en niet alleen het landschap) Het is een andere wereld als in Everdingen, geniet er van.

  Je ouders.

 2. He Neef,

  Jeetje wat heb je al veel foto’s, maar ziet er echt mooi uit!
  En hoe lopen je nieuwe schoenen:)

 3. Yooo kerel!!
  Ik dacht laat ik eens kijken hoe jij er inmiddels voorstaat na bijna je eerste maand gehad te hebben.. Ga binnenkort al je blogs is ff lezen 😉

  Doe geen gekke dingen en geniet van je avansloze leven daar 😛
  yooo

 4. Hee Willy!

  Lang niet meer gesproken! Ziet er goed uit die vakantie die je daar hebt! Alles goed verder? Als je weer aan het werk bent skype we wel ff.

  Groeten uit Breda!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>