Shangrila de rest

We zijn verder in shangri la gebleven. Wat heel bijzonder is aan Yunnan dat overeral zoveel verschil in cultuur zit. Dit komt omdat het redelijk onherbergzaam terein is waar door je tegenwoordig 4 uurtjes met de bus al heel ergens anders ben. Je zit het gelijk aan de huisjes maar ook aan de mensen volgens carrie, want voor mij blijven het toch vooral chinesen Han, zhang, naxi of wat anders.

Shangrila is minder toeristisch als de andere plekken waar we tot nu toe zijn geweest kwa centrum. Maar het is hier wel weer af te zien dat toerisme de klok slaat en iedereen er beter van wil worden. Zo hadden we een taxi bereid gevonden om ons voor 200 kuai ( ~20 euro) naar het national nature park van shanrila te brengen. Maar zo wist hij nog wel een paar mooie plekjes die je gezien moest hebben. Naja hij zal het wel weten wij vroeg opgestaan om naar Napahai te gaan. Dit bleek niet zo bijzonder je moest met een paard erheen a 500 kuai maar het vreemde is dat er vooral geen meer was want die was niet zo mooi dit seizoen dus waarom gaan :’).

De 2de ‘bijzondere’ plek die hij aanbood dus maar overgeslagen om door te gaan naar het park. Deze plek was idd zeer mooi zoals je op de foto’s wel kan zien. er waren 3 plekken waar je heen werd gereden met een bus waarna je de optie had om verder te lopen, op zown 3000 tot 4000 meter boven zee niveau of weer in de bus te gaan. Ik als diehard dus alles gewoon gelopen maar het is vreemd hoe snel je iets buiten adem raakt op deze hoogte. Overal kwam je dus oude of dikke chineesjes tegen die zwaar aan de flessen zuurstof zaten om nog iets van deze wereld te kunnen zien.

We zaten er eerst aan te denken om naar de eclipse te gaan kijken deze zou compleet zichtbaar moeten zijn zown dag reizen boven Shangrila. Het weer zou alleen net wel of niet niet zijn en aangezien je daar nog maar moest zien of je een verblijfplaats kon vinden in de middel of nowhere zou nog een vraag blijven. vandaar dat we maar wat vroeger terug naar lijiang zijnvertrokken om daar nog wat te zijn in het andere oude gedeelte Sushe wat iets minder toeristisch is en wat meer van de omgeving te gaan zien. Maar daarover later meer..

Posted in Chinese Trip 2009, Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>