De National storm holiday

Zoals gezegd in totaal willekeurige volghorde maak ik een paar updates wat ik de laatste tijd heb uitgespookt in China. 2 post terug noemde ik het al dat ik gestrand was op een eiland. Wel nu het verhaal en de foto’s.

In China was er na het mooncake festival begin oktober weer een vakantie van 3 dagen+ een weekend. Want go wat hebben ze het zwaar hier of ze hebben net vrij gehad of krijgen het weer bijna. In Nederland moeten we toch maar eens gaan kijken of we met Koninginnedag ook maar een week van gaan maken, hier zal ik een verzoek om Kamervragen voor in dienen zodra ik terugben in Nederland. Maar dat ter zijde nu eerst de national “storm” holiday.

Zoals de titel al doet luideis deze vakantie een beetje in het water gevallen. We zouden voor een goed lang weekend naar een eiland gaan. Dit was een goeie 3 a 4 uur rijden. Dit hadden we in 2 etappes gereden met een tussenstop bij een spa met heet water rechtstreeks uit de bergen (ja afzien allemaal hier in China). Eenmaal aangekomen bij de boot bleek deze niet meer te gaan varen omdat er misschien een tyfoon op komst was. De lucht was blauw graadje of 35 dus wat een onzin zal allemaal wel mee vallen. Wie zullen het nu beter weten de mensen van de vaardienst of een paar NL, de boot naar Texel vaart ook gewoon door als het weer een beetje tegen zit. Na een goeie 2 uur onderhandelen hadden we een paar chinezen gevonden die ons wel naar de overkant wilde brengen.

Eenmaal aangekomen op het eiland nog een beetje zon gepakt en toen viel het op hoe rustig het was op het eiland. Maargoed s’avond nog een paar drankjes gepakt en begonnen met Chinese drankspelletjes. Dat is volksport nummer 1 in de kroeg discotheken en karaokebar, dobbelen. De ochtend erna maak ik het gordijn open en zie regen en wind en veel regen en wind. Het is er op neer gekomen dat we tot maandag vast hebben gezeten en alleen hebben kunnen binnen zitten en s’avonds in de plaatselijke sakebar drankspelletjes doen. Daar ben ik ondertussen wel behoorlijk in getraind want er waren een paar echte chinese pro’s bij die de kneepjes van het vak hebben uitgelegd. Alles in details weet ik niet meer, maar gelukkig hebben we de foto’s.

Volgende keer Canton fair en het Shinzen end of summer stand feest.

Posted in Internship 2008/09, Uncategorized.

2 Comments

  1. Hoi william
    Eindelijk weer eens wat op je website ik was al bang
    g dat je was weggewaaid.
    En hoe was het om je ouders te zien dat is toch wel heel fijn als je zo ver van huis bent .
    Ik weet van mijn kinderen dat dat heel leuk was ,maar ook voor hun om te zien waar je mee bezig ben . Nou zoals je merkt houden ook wij in de gaten maar dan moet jij wel wat meer laten horen ,nou ik wens je nog veel succes . groetjes tante ria

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>