Guangzou enzo

Het begint nu echt een beetje te wennen in Guangzhou. Op mijn stage is alles duidelijk wat er moet gebeuren en hoe ik dat moet doen. Ook buiten me stage is het allemaal een beetje gewent geworden en heb dingen genoeg te doen na werktijd.

Stage
Bij Nilesk ben ik verantwoordelijk voor het contact met een aantal klanten in Nederland. Dit komt er in het kort op neer dat ik als er een aanvraag komt dat ik deze doorgeef aan de daarvoor bedoelde mensen. Die gaan dan op hun beurt het onderzoek doen bij de verschillende fabrieken wat er mogelijk is en voor welke prijs. Hun koppelen dit dan terug naar mij, waarna ik er een berekening van maak van wat het allemaal moet gaan kosten en dit weer terug stuur na de klant. Dit gaat vaak een aantal keer heenenweer en komen we tot uit op wat ze uiteindelijk willen. Verder ben ik vooral bezich met het herzien van bepaalde werk trajecten om alles sneller en effectiver te laten lopen en een ander groot gedeelte ben ik bezig met ophelderen van onduidelijkheden zaken wie niet goed aankomen bij voor mijn chinese collega’s over de aanvragen.
Als er eenmaal een order is bevestigd gaat het traject van start om het maken van een sample. Wanneer deze klaar is kijk ik er eerst met mun deskundig oog naar en maak er foto’s van voor de klant. Meestal stuur ik dit sample dan ook nog op ter referentie als het nodig is. Hierop komen meestal nog een paar dingen terug die veranderd moeten worden en als het helemaal klaar is begint de massaproductie van het product. Wat hier niet al te handig is dat er ook nog het tijdsverschil van 6 uur tussen Nederland en China alleen vanaf 2 uur is er contact zijn met de klanten. En dan worden de dagen tochw wel kort.

Guangzhou

Na werktijd ga ik me eerst even naar mijn appartement toe. Wasje draaien, kleren strijken bed opmaken, msnen en dan nog meestal een serietje kijken(ameriacan dad of 2and a half men) op me laptop om daarna een hapje te gaan eten met mensen van hier. Hierna eindigt het meestal in een ‘filmpje te gaan kijken’ of serietje (op het moment kijk ik samen met een vriendin van hier gossip girl en californacation) of gewoon ergens wat gaan drinken.
Tevens ben ik sinds vorige week begonnen op een private school om aan mijn chinees te werken. Dat is iets wat namelijk behoorlijk tegen is gevallen. Ik kom niet verder als nihoa tegen de security guard, xiaudié (mevrouw)tegen de ober waar ik nogsteeds geen idee heb hoe ik een gozer zo moeten noemen dus dat is ook maar xiaudié :), yige (eentje of die daar) en maitan (de rekening).
Ook heb ik sinds 2 weken via een lokale website gevonden dat er een lokale compititie is waar gebalt kan worden 2 of 3 keer per week. Dit is niet op al te hoog niveau en daarom wel grappig en dan kom ik gelijk ook weer een beetje in beweging. Wat ik vooral na de eerste keer wel merkte. Al een goeie 2 maanden niet gesport en dan zonder warmlopen of rekken en strekken an het voetballen was niet zown goed plan. Heb daarna 4 dagen mank gelopen omdat mun hamstings helemaal naar de klote waren.
Gelukkig heb ik mensen met goeie ideeën om me heen dus had ik me over laten halen om samen met haar een therapeutische massage te nemen. Op papier leek dit een goed idee maar het lieftallige kleine Chineesje wat me masserde heeft me een uur lang puur gemarteld met die kleine puntige vingertjes van dur. Ik heb gewoon meerdere keren moeten afkloppen omdat ik het niet meer kon handelen.

Ik ga proberen later deze week(red. zondag) een update te geven van me uitgelopen vakantie op een door storm overgoten eiland in de Chinese zuidzee. Dit is natuurlijk wel onder voorbehoud maar ga proberen vanaf nu wel elke week minimaal 1 update te plaatsen.

Posted in Internship 2008/09, Uncategorized.

13 Comments

 1. Hey chef,

  goed te horen dat je je draai een beetje heb gevonden daar,

  en over dat voetballen, ja wat moet ik er van zeggen, de hoogtij dagen van everstein zal allang voorbij natuurlijk,

  succes daar nog ,mzzl oof

 2. Leuk om het allemaal te lezen wat je daar doet.Trouwens hoe zijn de kappers daar?? of laat je het weer groeien.
  gr Josette

 3. laag..!
  leuk dat je het allemaal super hebt daar..!
  je bent wel druk bezig hoor : )
  veel plezier nog.!!
  X

 4. Hey Laag,
  Wat leuk dat je het zo goed naar je zin hebt. Leuk om te lezen wat je daar allemaal doet.
  Veel plezier nog!

  xxx Daisy

 5. Hey Laag,
  Wat leuk dat je het zo goed naar je zin hebt. Leuk om te lezen wat je daar allemaal doet.
  Veel plezier nog.
  xxx Daisy

 6. Leuk om weer wat reacties te zien :)

  Maar voor de kapper moet ik er binnen kort toch aan gaan geloven hier, het begint nu toch wel vrij verwildert uit te zien. ¿kan je niet even over komen om me te knippen jozette? want die gasten hier weet ik het nog niet hor ^^

 7. He bretje!

  Het is ondertussen al LANG zondag geweest 😉

  maar het is fijn om te horen dat je het nu naar je zin hebt :)

  tot snel

  kus
  je zus

 8. ik zal eens kijken of ik je moeder geen spoedcurces kan geven,zij komt er aan.
  mijn auto heeft op de roadblock gestaan,dus een ticket voor mij zit er helaas niet meer in.
  je foto laten zien van je korte koppie gaat misschien ook wel.
  ik hoor wel of het gelukt is.
  gr josette

 9. Hoi William,
  Wat leuk om te lezen wat je allemaal doet en meemaakt. Ik had al een tijdje niet gekeken. Ik hoor ook weleens wat van Marc/Frank want die spreken je weleens via msn. Ik ben blij dat je naast werken ook andere leuke dingen doe (op het strand liggen en biertje drinken). Hier verder alles oke maar we missen je wel. Groetjes Cil, Trees, Marc en Frank

 10. Hee Laag!
  Goed om te horen dat het allemaal goed gaat en het begint te wennen daar:D Zo te lezen maak je genoeg mee dus ben erg benieuwd naar je wekelijkse update;)
  Kus

 11. Lagemaat!!
  Eindelijk je draai aan het vinden, daar in het land van de rijzende zon :p
  Zo te lezen heb je al een aardige club mensen om je heen.. maakt het allemaal weer wat gezelliger.

  Enne.. chinese massages en vast zitten op een eiland?? Dat roept om een nieuwe update natuurlijk!!

  Het allerbeste van uit NL, en de groeten.

 12. Hoi die william hoe gaat het daar ? Zijn je ouders er al en hebben ze het naar hun zin ,ik ben benieuwd naar hun ervaringen over china .heb je het druk want je schrijft niet veel op je weblog .Hier is alles rustig groetjes tante ria

 13. Hey, you had to write some english or chinese in your blog, you know i couldnt understand dutch. Anyway, there are many nice pics that only one i can understand, hahahahah !!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>