De stage begint

 

DEze post nog kunnen redden hier staan de foto’s van mun stage plaats en nog een gedeelte van de text.

Na een tussenstop ben ik nu aangekomen in Guangzhou. En mijn eerste 2 werkdagen zitten er alweer op . Maar eerst nog even stukje Hong Kong impressie.
De laatste dag Hong Kong moest ik om 10 uur mijn kamer uit zijn. Opzich allemaal geen probleem maar moet nog wel wachten tot 3 uur op me visa. Gelukkig hebben ze daar wat op uitgevonden, Starbucks. Bij Starbucks koop je een keer een kop koffie en kan je erna zo lang blijven zitten als je wilt om rustig te internetten en/of the werken. Hier heb ik ook me vorige stukje over Hong Kong toen geschreven.
Om half 3 werd ik gebeld dat ik mijn visum op kon komen halen bij het visumkantoor. Hiervoor moest je alleen met de metro. De metro in HK is echt geweldig, eigenlijk het hele openbaar vervoer is geweldig. Je heb een soort van OV-chipkaart die je voor al het openbaar vervoer kan gebruiken maar ook bij de 7/11 (supermarkt) kan betalen. Het kost allemaal zo goed als niks en om de 5 min staat er een nieuwe trein. Alles is brand schoon want er mag nergens gerookt gegeten of gedronken worden in het openbaar vervoer dus ook niet op de stations en perrons. Klinkt klote maar zorgt er wel voor dat alles er piekfijn bijligt.
Eenmaal mijn visa opgehaald te hebben kon ik met me loeizwaren koffer beginnen met slepen naar het treinstation voor de trein naar Guangzhou. Met de trein is dit een goeie 2,5 uur reizen, na 3 keer me bagage te zien worden en 2 chinezen die vragend keken of ik het wel was. Is dus geen goed idee gebleken kort haar hebben en lang haar op je paspoort. Voor al die chinezen zullen die westerlingen ook allemaal wel op elkaar lijken en dan is het al snel verwarrend voor ze blijkt.
Eenmaal buiten in Guangzhou komt de ondertussen al een beetje wennende hitte alweer kijken. Gijs zou me opkomen halen en me naar me appartement brengen Hier en 

 

En dan houd het bericht op :) foro’s staan er nog wel

Posted in Internship 2008/09, Uncategorized.

2 Comments

 1. Jammer zeg dat je verhaaltjes weg zijn!
  ik zie in de slide show nog wel de foto’s van hong kong staan! vooral die met de dieren zijn erg mooi

  kus je zus

  ps ik heb weer nieuwe fototjes van christiaan op zijn web-stukje gezet

 2. I see you don’t monetize altasia.nl, don’t waste your
  traffic, you can earn extra bucks every month with new monetization method.
  This is the best adsense alternative for any type of website (they approve
  all sites), for more details simply search in gooogle:
  murgrabia’s tools

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>