Alweer een maand….

 

 

Nu ik dit zit te schrijven zit ik in de trein van Guangzhou naar Hong Kong. Dit duurt ongeveer een uur of 2 dus mooi de tijd om even een stukje te schrijven voor op de nu weer up and running weblog. Nu ik in de trein zit betekend het ook dat de eerste maand er van mijn stage er opzit. Voelt nog niet echt aan dat ik hier alweer een maand zit, maar het paspoort liegt niet en ik zou toch het land voor een dagje uit moet en daarna weer terug mag komen. Geweldige regeling want dat is gelijk een goede reden om weer naar Hong Kong te gaan een stad(wat eerst ook op me blog te lezen was ;( ) toch wel heel interessant is.

We zullen beginnen met uit te leggen waar me stage nu eigenlijk over gaat. Nilesk bestaat uit meerdere gedeelte. Een die van zee containers huizen maakt, een gedeelte wat voor de luchtvaart nieuwe producten ontwikkeld en een handels onderneming(www.nilesk.nl voor meer info). Bij de laatste zit ik en binnen dat gedeelte ben ik dan verantwoordelijk voor het afhandelen van aanvragen en deze dan door geven aan het sourcing personeel en zorgen dat alles in goede banen loopt. Ook ga ik me bezighouden met een nieuw Client managment systeem de eerste anderhalve week ben ik bezig geweest met het uitvinden wat er nu eigenlijk gebeuren moest en wat er nog open was en dan uiteindelijk nog niet alles weten.
Er is op het moment gekozen voor mijn afdeling een nieuw management te vinden die de boel overnieuw moet gaan structueren. Dit komt er op neer dat dit wel de perfecte tijd is om hier aanwezig te zijn. Er is een hoop wat gaat veranderen en daar kan ik nu mooi mee helpen

 

Mooncake Festival


Ze zeggen altijd dat die chinezen altijd werken en nooit vrij hebben maar dit is dus niet zo. Vorig weekend was het mooncake festival dit viel alleen in het weekend en omdat het een vrije dag is verplaatsen ze die dan gewoon even door naar maandag.
Eerst de Mooncake, dit is een soort koekje met amandel vulling maar dan heel plakkerig en gewoon ranzig van smaak. Het leuke eraan is wat de naam al verraad dat iedereen die dingen uit deelt. Lekker lekker…
Maargoed omdat we nu een extra lang weekend hadden was het idee snel geboren dat we ergens naartoe moesten. Er werd voor dit weekend zelfs voor Guangzhou’se standaard extreem hoge temperaturen verwacht. Gijs en Gert (altijd leuke namen voor Chinezen ^^) die ook bij Nilesk werken hadden het erover om naar Zhuhai te rijden en daar met de boot naar een eiland te varen om daar het hele weekend te blijven. Naast ons drieën ging ook nog de Chinese vriendin van Gert mee(Susan) en haar vriendin Carrie. Die ook nog haar hond Tango nog mee. Dus dat maakt 6 in totaal.
We vertrokken zaterdag middag natuurlijk weer veel te laat en kwamen pas over 6en aan in Zhuhai dus geen boot meer om naar het eiland te gaan. Gelukkig valt er in Zhuhai ook genoeg te doen dus daar dan maar naar de kroeg . De volgende dag was alleen het probleem dat de boot al om 8 uur vertrok uit de haven naar het eiland. Weer veel te laat thuis en na een hoop gezeur in de vroege morgen bij de boot want chinezen zijn toch een soort van bang voor honden mocht Tango toch de boot op maar dan wel apart op het voordek.
Het eiland waar we op uitkwamen was niet zo gek groot maar belangrijkste ze hadden er strand en zee en daar gaat het om. Het was ondertussen tegen de middag en het hele strand was leeg, het is de hele dag rustig gebleven. Maar tegen een uur of 4 begint het toch drukker te worden. Het is blijkbaar zo dat chinezen tegenovergestelde van ons zijn zij willen liever niet bruin worden en zo wit mogelijk blijven, dat samen met de hitte zorgt ervoor dat ze overdag gezellig met ze alle in de airco binnen gaan zitten en dan tegen het einde van de dag gaan zwemmen. Wat wel betekende dat we bijna het hele strand voor ons zelf hadden. Naast ons waren er alleen wat lokale kinderen waarvoor wij als buitenlanders een hele attractie voor waren. S’avonds is het tijdens het mooncake en eigenlijk ieder chinees festival vuurwerk te koop en worden er Vuurlantarns aangestoken en de lucht in gestuurd. Omdat het eiland niet zo groot was was er niet gek veel te doen, maar dat was niet zo heel erg want we waren toch redelijk brak dus rond een uur of 12 gaan slapen.
De volgende dag moesten we ook al weer vroeg met de boot terug omdat de mensen van de ferrie dienst niet konden garanderen dat Tango met een andere ferrie mee terug kon. Vandaar tot we alweer om 9 uur bij de boot stonden om terug te gaan. Die middag zijn we naar het strand in Zhuhai gegaan. Het vorige strand was niet schoon maar deze was echt absurd hoe smerig. Overal in het water dreven plastic zakjes en andere rommel. Die gasten hier flikkeren echt alles weg waar ze lopen. Wat trouwens wel grappig/iritant was dat er om de 5 meter een strandwacht op een stoeltje zat bij het water, ze een toren hebben waar de heletijd in het chinees door luidsprekers gerateld word van je allemaal niet mag doen aan het strand ( zonder pause en op een redelijk harde stand, gezellig) en dat alle chinese sneaky foto’s van ons liepen te maken. Je begint je echt een soort celeberty te voelen als je daar aan het strand zo ligt.
De trein komt zo aan en het word een weekendje HK. Dat komt weer neer op aan het strand liggen dus…. Dus zal aan jullie allemaal denken in het koude Nederland als ik me omdraai op me handoek ;).

 

Posted in Internship 2008/09, Strand.

26 Comments

 1. He laagie,
  Alles goed? Tijdje niks laten horen, maar hier gaat alles goed. Zo te lezen begin je het steeds beter naar je zin te krijgen daar in dat gekke China (CENSUUR :P)!
  Gelukkig dat je een paar nederlandse collega’s heb om mee op te trekken.
  Met z’n alle naar het strand en een weekendje HK, je weet je iig wel goed te vermaken!

  Succes met het werk, en niet vergeten veel plezier te maken :)
  Enne ik zag dat je ook vaak online bent met msn, als ik je online zie zal ik je ff aanschieten (spreekwoordelijk dan :))

  Groeten uit Holland, het natte en koude en iets minder gekke Holland!!

  Mazzel,

  Joan

 2. Zo ik dacht ik zal eens kijken hoe mijn kleine ( grote) neef het maakt daar in o.a. Hong Kong. Maar ik zie wel dat je het er goed naar je zin hebt… !!

 3. HOOOO ik druk per ongeluk op de verzend knop en ik was nog helemaal niet klaar… !!! hahaha

  de foto’s zien er in ieder geval erg mooi uit zeg…!! Dat is in je vrije tijd veel genieten. Wanneer komen je vader en moeder eigenlijk..?? misschien zijn ze er al. Ik had van je moeder wel gehoord dat ze gingen, maar ik weet nu eigenlijk niet meer wanneer….wel gezellig dat ze komen toch.. en handig.. kan je moeder je appartement nog eens schoonmaken..hahahahhaa..

  nou geniet er maar lekker van dan.. Maar nog effe over die zon…?? waarom wonen die lui dan in een land waar de zon zo vaak schijnt als ze niet bruin willen worden..?? ik wil wel een tijdje ruilen hoor…ik hoor het wel als er één hierheen wil.. mijn koffer staat gepakt…

  succes nog hé…!!

  groetjes
  juud..( lid van de witte velletjes club)

 4. hey Laag, even een bericht uit het gezellige Hagestein! Hoe gaat het met je? Als ik je verhalen zo lees en je foto’s bekijk verveel je je niet. hoop dat je nog geen heimwee naar Everdingen hebt gekregen. hier gaat alles z’n gangetje.. weer kan wel wat beter. jammer dat je het weekendje weg mist.. maar ja, dat halen we wel weer in. Nou succes verder met je stage en kun je niet een paar koikarpers in je koffer stoppen als je naar huis gaat. mazzel Jeroen

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>